Nieuws

Op regelmatige basis schrijven wij een artikel om u te informeren over zaken in de media of informatie die u als klant van Infines kan aanbelangen.

Sparen in fondsen met regelmatige bedragen: het beste van twee werelden

De rendementen op spaarrekeningen zijn de voorbije jaren sterk gedaald, en tot op heden zijn er geen vooruitzichten op rentestijgingen.  Beleggingsfondsen bieden daarop een antwoord, en zijn met voldoende risicospreiding voor de meeste mensen een perfecte oplossing om de inflatie te verslaan en een rendement te halen uit hun bestaande en nieuwe spaargelden.

Verzekering 10-jarige aansprakelijkheid Binnenkort verplicht voor heel wat bedrijven in de bouwsector

Vanaf 1 juli 2018 zullen ook aannemers, ingenieurs, schilderbedrijven, elektriciens … een verzekering moeten afsluiten voor hun 10-jarige aansprakelijkheid. Tot nu toe was dit enkel een verplichting voor architecten.

Lees hier het volledige artikel

Zelfstandige zonder vennootschap? Bouw extra aanvullend pensioen op met een POZ

Tot nu konden zelfstandigen in een eenmanszaak alleen een aanvullend pensioen opbouwen via een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen). Hoewel fiscaal bijzonder aantrekkelijk, levert zo’n VAPZ vaak niet voldoende spaargeld op voor een mooie oude dag. Zelfstandige bedrijfsleiders krikken hun aanvullend pensioen sinds jaar en dag op via de IPT (individuele pensioentoezegging). Maar die was - en blijft ook in de toekomst - exclusief voorbehouden voor zelfstandigen met een vennootschap. Zelfstandigen zonder vennootschap krijgen in de loop van 2018 een ander pensioenvehikel ter beschikking: de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen of POZ.